TS03: BAŽANT KINEMATOGRAF sa teší z horúceho leta a vysokej návštevnosti

15. 8. 2018 | Novinky

Šestnásta letná sezóna Bažant Kinematografu sa teší veľkému záujmu divákov. Projekcie v slovenských mestách od 1. júla doteraz navštívilo viac ako 30 000 a kino na bratislavskej Magio pláž vyše 13 000 filmových fanúšikov. Stála scéna Bažant Kinematograf v Bratislave premieta do 17. augusta, filmové autobusy cestujú po Slovensku do 2. septembra.

Filmové retroautobusy Bažant Kinematograf sa doteraz zastavili v 20 slovenských mestách. Najnavštevovanejším filmom je zatiaľ Backstage (r. Andrea Sedláčková) s takmer 8 000 divákmi, na tituly Otcova volga (r. Jiří Vejdělek) a Čiara (r. Peter Bebjak) prišlo po vyše 6 000 divákov. Najväčšiu návštevnosť Bažant Kinematograf zaznamenal doteraz v Trnave (vyše 4 000 divákov), v Považskej Bystrici (takmer 3 000 divákov) a v Piešťanoch (2 800 divákov). V týchto dňoch premieta v Parku Š. N. Hýroša v Ružomberku (do 15. 8.) a na Radničnom námestí v Bardejove (od 14. 8.). Do konca sezóny autobusy navštívia ešte osem slovenských miest, a poslednou, špeciálnou zastávkou bude MFF Cinematik v Piešťanoch (11. – 19. septembra).

Veľkému záujmu divákov sa tradične teší aj Letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži. Doterajšie filmové projekcie navštívilo v priemere okolo 600 divákov na jedno predstavenie. Najväčší záujem divákov bol zatiaľ o filmy Otcova volga (r. Jiří Vejdělek) a Kým nás svadba nerozdelí (r. Eric Toledano, Olivier Nakache). Obľúbené sú aj česko-slovenské pondelky, v rámci ktorých prišli tri z filmov osobne predstaviť ich tvorcovia  – Backstage uviedla delegácia na čele s režisérkou Andreou Sedláčkovou a producentkou Silviou Panákovou, pred filmom Čiara divákov pozdravil režisér Peter Bebjak a film Mečiar osobne uviedla režisérka Tereza Nvotová s producentkami Zuzanou Mistríkovou a Ľubicou Orechovskou. Medzi významných hostí na Magio pláži sa zaradila aj herečka Alexandra Borbély. Osobne prišla uviesť film O tele a duši (r. Ildikó Enyedi), za ktorý získala ocenenie Európskej filmovej akadémie pre najlepšiu herečku roka 2017.

Filmové leto na Magio pláži vyvrcholí v piatok 17. augusta špeciálnou obnovenou premiérou svetoznámeho kultového muzikálu Baza Luhrmanna Moulin Rouge (2001), ktorý do slovenských kín vstúpi 13. septembra.

Program Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži, 14. – 17. augusta:

1. 8. – Kingsman: Zlatý kruh (r. Matthew Vaughn)
  2. 8. – Kroky na hrane (r. Viliam Bendík) / špeciálna hosťujúca projekcia za účasti tvorcov
  3. 8. – Moulin Rouge, r. Baz Luhrmann

Projekcie v rámci letného kina Bažant v Bratislave aj v ďalších slovesných mestách sú bez vyberania vstupného, so začiatkom krátko po zotmení (časy pre jednotlivé mestá sú uvedené na webstránke k projektu). Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. O prípadných zmenách programu informuje facebookový profil Bažant Kinematograf a webstránka www.kinematograf.sk.

Generálnym partnerom
projektu Bažant Kinematograf je Zlatý Bažant, partnermi podujatia v roku 2018 sú Telekom, Czech TourismSlovenská sporiteľňa, mediálnym partnerom je Rádio FM. Digitalizáciu Kinematografu podporil Audiovizuálny fond.

Organizátor Bažant Kinematograf: KINEMATOGRAF, s.r.o.

Prílohy
BK trasy a program od 15. augusta (pdf)
BK na Magio plazi (jpg)
Alexandra Borbely na Magio Plazi (jpg)
Backstage na Magio Plazi (jpg)
BK v Kezmarku 1 (jpg)
BK v Kezmarku 2 (jpg)
Ďalšie Novinky
10. 9. Novinka
TS04: BAŽANT KINEMATOGRAF má za sebou úspešnú šestnástu sezónu, čaká ho ešte MFF Cinematik
4. 9. Novinka
Bažant Kinematograf na 13. MFF Cinematik v Piešťanoch
14. 8. Novinka
Hostia filmového leta na Magio pláži 2018
27. 7. Novinka
Náhradné projekcie na Magio pláži – Žltá ponorka a Červená volavka
11. 7. Novinka
TS02: Letné kino Bažant Kinematograf na Magio pláži otvorí Whitney

16. sezónu Bažant Kinematograf sme úspešne zakončili. Počasie nám (väčšinou) prialo, a keď aj nie, tak sme vždy zabojovali. Ďakujeme vám všetkým za priazeň a podporu a tešíme sa na nové filmové leto zase o rok!

Digitalizáciu Kinematografu podporil: